0.0/5

Divoká rieka Belá v ľadovom šate + stopovanie zierat

Belá, Vavrišovo

Čas

2 - 4 hodín

Dĺžka

4 km

Stúpanie

20 m

Min. vek

3 - 4 roky

Náročnosť

Cena od

37

O exkurzii

Zima dokáže vytvoriť až neuveriteľnú a čarovnú atmosféru. Navštívme spolu s nami jednu z posledných divokých riek strednej Európy odetú do zimného rúcha a objavujme spolu tajomsto zvieracích stôp v snehu.

Rieka Belá je napájaná stovkami prameňov krištáľovo čistej vody, ktoré sa v tatranskej divočine postupne zlievajú, aby premenili smaragdovú vodu horských plies na bielu penu. Počas chladných mesiacov roka tvoria krištáliky ľadu krásne útvary, no pod hladinou život stále plynie.

Odhaľme spolu prítomnosť obyvateľov z ríše zvierat na základe ich pobytových znakov. Okolie rieky v podhorí je totiž pre zvieratá v ťažkom zimnom období útočiskom. Naučíte sa rozpoznávať jednotlivé stopy a dozviete sa aj, ako zvieratá odolávajú často až extrémnym podmienkam zimy.

So skúseným lektorom budete mať aj vy možnosť poodhaliť tajomné príbehy odohrávajúce sa vo vode a okolo nej, pochopíte prečo je práve divoká rieka kľúčom k čistej vode, či zmierňovaniu povodní aj sucha. 

Či už ste jednotliví zvedavci, pár, rodiny s deťmi, alebo partia kamarátov, vyrazme spolu na nenáročnú exkurziu a spoznajte tento úžasný fenomén aj v zime!

TIP: Pri objednávaní môžete uplatniť darčekový poukaz na poldňovú exkurziu.  
Informácie o trase

Ide o ľahkú turistiku popri rieke v zimnom prostredí. Exkurzia nevedie po značenej turistickej trase. Trasa vedie lesom, aj lúkami. Po snežení bude exkurzia náročnejšia, ale o to zážitkovejšia – pripravte sa na to, že to bude tak trocha dobrodružstvo ;-). Budete musieť prechádzať po kamenistých brehoch, predrať sa cez húštinu mladých vŕb a možno aj preskákať po okraji rieky. Belá každoročne mení svoje koryto, preto je ťažké predpovedať, kadiaľ bude tiecť v čase vašej návštevy. Je to ľahká turistika, ktorú hravo zvládnu aj deti. O fotogenické miesta istotne nebude núdza.

Odporúčame obliecť si oblečenie adekvátne ročnej dobe. Zíde sa aj vrstva na zateplenie a teplý čaj v termoske.

Pevnejšia a nepremokavá obuv je výhodou, nakoľko trasa vedie aj mimo vychodených chodníčkov.

Rada nad blato: Ak sa na exkurziu vydáte po snežení a následnom oteplení, odporúčame si zobrať gumené čižmy s teplými ponožkami! ;-)

Účastníci uhradením sumy exkurzie na účet potvrdzujú, že sa exkurzie zúčastnia na vlastnú zodpovednosť a sú si vedomí svojej fyzickej kondície pre danú trasu, lektor za účastníkov nenesie žiadnu zodpovednosť. Odporúčame vám uzavrieť si poistenie do hôr.

V cene nie je zahrnuté prípadné požičanie turistických paličiek, snežníc, či retiazok. V prípade záujmu o požičanie, je potrebné označiť príslušné políčko v rezervačnom formulári.

Podmienkou realizácie exkurzie je minimálny počet zakúpených účastí na nej: 6.

V prípade neuskutočnenia exkurzie z dôvodu nepriaznivého počasia alebo inej prekážky na strane organizátora bude účastníkom vrátená suma výletu na účet v plnej výške alebo ponúknutý nový termín exkurzie.
V prípade zrušenia alebo zmeny termínu exkurzie zo strany účastníka najneskôr 14 dní pred konaním exkurzie bude účastníkovi vrátená plná suma za exkurziu. V prípade zrušenia exkurzie najneskôr 7 dní pred konaním exkurzie bude účastníkovi vrátených 50 % zo sumy exkurzie. V prípade zrušenia exkurzie zo strany účastníka menej ako 7 dní pred konaním exkurzie nie je platba za exkurziu vrátiteľná.
Celé znenie obchodných podmienok exkurzií

  • *Termín

    Reset options
    Chcete si požičať turistické paličky?
    Ak ste nenašli voľný, alebo vám vyhovujúci termín po kliknutí na "Vyberte možnosť", nezúfajte, napíšte nám na exkurzie@lesmir.sk a určite nájdeme schodné riešenie aj pre vás.
Rezervácia
Lektor

Martin Peleš

Ekológ

Rezervácia

  • *Termín

    Reset options
    Chcete si požičať turistické paličky?
    Ak ste nenašli voľný, alebo vám vyhovujúci termín po kliknutí na "Vyberte možnosť", nezúfajte, napíšte nám na exkurzie@lesmir.sk a určite nájdeme schodné riešenie aj pre vás.

Chcem darovať exkurziu

Darujte originálny zážitok v podobe jednej z našich zážitkových exkurzií.

Galéria

Hodnotenie exkurzie

0.0
0.0/5
Zatiaľ žiadne hodnotenie tejto exkurzie.
Exkurzie vznikli v rámci projektu "Program sprevádzania prírodou Liptova" realizovaného vďaka podpore Nadácie VÚB.

Pridajte hodnotenie pre Divoká rieka Belá v ľadovom šate + stopovanie zierat

Ak ste boli spokojní, prosím napíšte nám krátke hodnotenie. Pomôžete iným návštevníkom pri rozhodovaní.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Požiadavka bola úspešne odoslaná.